PROVINCIAAL DOMEIN RIVIERENHOF
DEURNE • Eens was het Rivierenhof een lusthof, een hof van plaisantie. Mooie aangelegde tuinen en exotische planten waren hier niet vreemd aan. Nu nog zien we hiervan fraaie restanten in ons domein. Door het systematisch aanplanten van kleine en grotere parkelementen en door het uitbreiden van het plantenassortiment met solitairen en collecties trachten we op een hedendaagse manier de parkbezoeker te verrassen.

RECREATIE
Op het domein heeft zes petanquebane, er zijn verschillende uitgestippelde wandelingen, èn het domein is uitgestrekt genoeg om een ontspannen fietstochtje te maken. Ook vissen kan hier, aan de oevers van de verschillende vijvers in het domein.


SPORT
Tussen de bomen verscholen vind je niet alleen wandelpaden, groene verrassingen en speeltuigen maar ook sportinfrastructuur. Meerdere sportclubs hebben hier hun vaste stek en ontvangen sportievelingen met open armen.

Maar ook zonder vereniging kun je hier aan je conditie werken. Joggen kan van 's morgens vroeg tot 's avonds laat. Stretchen nadien of aan je buikspieren werken kan op het fitnesstoestel. Heb je zin om je snelheid en evenwicht te testen probeer dan het avonturenparcours. Verscholen tussen de bomen of in de zon hebben we twee basketbalvelden waar iedereen naar hartenlust een balletje kan werpen. En wie van voetballen houdt, kan op het trapveld komen oefenen en tennissen kan nadat je een terrein hebt gereserveerd bij het jongerenverbond.

OPENLUCHTTHEATER
Midden in het provinciaal domein Rivierenhof in Deurne, op een boogscheut van hartje Antwerpen, vind je het Openluchttheater, het zomerverblijf van de Arenbergschouwburg.
Zodra de zomer voor de deur staat en de poorten van de schouwburg worden gesloten, kun je genieten van een uitgebreid programma met onder meer pop- en rockconcerten, cabaret en comedy, familievoorstellingen en zoveel meer.

Bron: UiTinVlaanderen.be

Provinciaal Groendomein Rivierenhof
Turnhoutsebaan 232
2100 Deurne
breng me hierheen